×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/22

Σύνδεση
Κυρίως μενού
Λυκοποριά

Λυκοποριά

Η Λυκοποριά (Αυγό) είναι το ανατολικότερο Δημοτικό Διαμέρισμα. Απέχει 50 χλμ. από την Κόρινθο και απλώνεται σε πέντε ολόκληρα χιλιόμετρα κατά μήκος του Κορινθιακού.

Έχει πανέμορφες ακρογιαλιές. Όλα τα σπίτια, νεόκτιστα κατά κανόνα, είναι κτισμένα στη νότια πλευρά του παλαιού εθνικού δρόμου, ώστε να βλέπουν άνετα τη θάλασσα, αλλά και να βλέπουν και να καλλιεργούν τα πλούσια περιβόλια και κτήματά τους, που εκτείνονται σε μεγάλο βάθος από τη θάλασσα έως το λόφο Αυγό.

Το όνομά της σημαίνει πέρασμα λύκου (λύκου ποριά). Οι πρώτοι και οι περισσότεροι κάτοικοί της ήρθαν το 1865 από τη Ζάχολη και έφεραν μαζί τους τα ήθη και τα έθιμα και ασχολήθηκαν με τη γεωργία. Δούλεψαν σκληρά τον τόπο τους, τον αξιοποίησαν και ευπόρησαν.
Την αποκαλούν "πατρίδα των φυτωρίων", πολλά δενδρύλλιά της έχουν φυτευτεί σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ οι κάτοικοί της δίδαξαν την τέχνη του μπολιάσματος σε πολλά μέρη της χώρας μας.

Σημείο αναφοράς της Λυκοποριάς είναι ο φάρος της που διευκολύνει τη ναυσιπλοΐα από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 21 Ιούνιος 2014 01:38

Έκθεση εικόνων

{gallery}22{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λυγιά Πύργος »
επιστροφή στην κορυφή

Ημερολόγιο

Επικοινωνία

FacebookTwiterflickr